8. SSS Hakkında

"Sivil Strateji Sempozyumu", Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen önemli bir akademik etkinliktir. Etkinlik, stratejik kamu yönetimi alanındaki gelişmeleri tartışmak, akademisyenleri, uzmanları ve ilgili paydaşları bir araya getirmek amacıyla başlamıştır.

Başlangıçta "Stratejik Kamu Yönetimi Sempozyumu" adıyla düzenlenen ilk beş etkinlik, kamu yönetimi alanında stratejik düşünceyi teşvik etmeyi ve tartışmayı hedeflemiştir. Bu dönem boyunca, stratejik planlama, kriz yönetimi, kamu politikaları ve yönetişim gibi konular ana gündem maddeleri olmuştur.

2022 yılında, etkinliğin adı "Sivil Strateji Sempozyumu" olarak değiştirilmiştir. Bu ad değişikliğiyle birlikte, sempozyumun kapsamı genişletilmiş ve sivil toplum, özel sektör ve kamu arasındaki stratejik ilişkilerin yanı sıra, güncel stratejik meselelerin de ele alındığı bir platform haline gelmiştir.

Sürdürülebilir Kentleşme ve Yaşam Kalitesi: Sivil Toplumun Rolü" teması ile düzenlenecek olan sekizinci Sivil Strateji Sempozyumu'nun temel amacı, toplumsal farkındalığı artırmak ve sürdürülebilir kentleşme alanında kapsamlı bir farkındalık oluşturmaktır. Sivil toplum, özel sektör ve kamu arasındaki stratejik ilişkilerin yanı sıra, güncel stratejik meselelerin de ele alındığı bu sempozyumda, sürdürülebilir kentleşme alanında yapılan yenilikçi çalışmaları ve projeleri paylaşarak bilgi ve deneyim birikimini artırmak hedeflenmektedir. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının sürdürülebilir kentleşme süreçlerindeki rolünü güçlendirmek de önemli bir amaçtır. Birbirine entegre olan her kurumun sürdürülebilir kentleşme için etkili politika ve stratejilerin geliştirilmesine katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

Sempozyum serisinin 2024 yılı ana teması olarak belirlenen “Sürdürülebilir Kentleşme ve Yaşam Kalitesi: Sivil Toplumun Rolü”, Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda ülkelerin 2030 yılına kadar erişmesi gereken 11. amaç olan “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve 17. amaç olan “Amaçlar için Ortaklıklar” başlıklarının ülkemizde hayata geçirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Ayrıca, ülkemizin 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda belirlenen hedefler ve politikalarda vurgu yapılan “Sağlıklı Toplum” ve "Sürdürülebilir Çevre" kavramlarının gerçekleştirilmesine destek olmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, sempozyum, Türkiye'deki kentlerin sürdürülebilir planlanması ve yönetilmesi sürecinde sivil toplumun katkılarını ve rollerini ele alacaktır. Türkiye’de kentlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması, kentlerdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve kentlerin dirençli hale getirilmesi, hem küresel ölçekte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hem de ülkemizin kalkınma planı hedeflerine ulaşmak için büyük önem taşımaktadır.

The primary aim of the eighth Civil Strategy Symposium, themed 'Sustainable Urbanization and Quality of Life: The Role of Civil Society,' is to raise public awareness and create comprehensive awareness in the field of sustainable urbanization. This symposium, which addresses the strategic relationships between civil society, the private sector, and the public sector, as well as current strategic issues, aims to enhance and share knowledge and experience in innovative studies and projects in the field of sustainable urbanization. Additionally, strengthening the role of civil society organizations in sustainable urbanization processes is an important goal. It is also intended that each integrated institution contributes to the development of effective policies and strategies for sustainable urbanization.

The 2024 theme of the symposium series, 'Sustainable Urbanization and Quality of Life: The Role of Civil Society,' aims to contribute to the implementation of SDG 11, 'Sustainable Cities and Communities,' and SDG 17, 'Partnerships for the Goals,' as outlined by the United Nations' Sustainable Development Goals for 2030. Furthermore, it aims to support the achievement of the concepts emphasized in Türkiye's 12th Development Plan for 2024-2028, specifically 'Healthy Society' and 'Sustainable Environment.' In this context, the symposium will address the contributions and roles of civil society in the sustainable planning and management of cities in Türkiye. Ensuring the sustainability of cities in Türkiye, improving the quality of life in urban areas, and making cities more resilient are crucial for achieving both the global Sustainable Development Goals and the objectives of Türkiye's development plan.

Bu sayfa Sivil Strateji Sempozyumu tarafından en son 14.08.2024 20:35:53 tarihinde güncellenmiştir.